Veranderingen in Vredenburg

Veranderingen in Vredenburg

mei 08

De gaskraan zal dichtgedraaid worden in Vredenburg en Kronenburg in 2026. Het klimaatbeleid van de stad Arnhem is de drijfveer van deze verandering. Bijna 600 huishoudens en bedrijven zullen deelnemen aan deze verandering om het gasverbruik te verminderen. De keukens worden voorzien van een inductieplaat om op te koken en krijgen hierbij zelfs een nieuwe pannenset. Daarnaast zal er ook advies verstrekt worden over manieren om energieverbruik te verminderen. Het project heet Smart Polder en is onderdeel van de vele transities die de stad Arnhem de komende jaren zal ondergaan. Doe jij al mee?

Anders koken voor gezinnen in Arnhem

Wonen in een wijk

Wonen in een wijk

mrt 19

In een wijk wonen, of dat nu in een grote stad of een gezellige gemeente is, heeft tal van voordelen. Je krijgt het gevoel dat je in een kleine gemeenschap woont en vaak weet je wie je buren zijn, wat in grote straten meestal niet het geval is. Kinderen van verschillende gezinnen in de wijk kunnen samen spelen, er kunnen wijkfeesten georganiseerd worden en er is altijd wel een buur om een leuk babbeltje mee te doen. Je kunt elkaar ook helpen met projecten om de wijk te verbeteren. Woon jij al in een wijk?

Woon jij in een gezellige wijk?

Verrassend Arnhem

Verrassend Arnhem

mrt 12

Arnhem kent heel wat verrassend groene en trendy buurten. Mooie parken, lanen met bomen, beekjes die richting de Rijn stromen en kleine watervallen vormen… Er zijn heel wat mooie wandelingen te maken omringd door de natuur en de rust! En onze stad heeft ook een trendy gezicht met hippe winkels in het Modekwartier waar modestudenten hun creativiteit tonen met een unieke kijk op alles wat draagbaar is. Kunstenaars, levensgenieters en cultuurliefhebbers vinden allemaal hun ding op een terrasje bij de oude steenfabriek. Kies voor een lekker biertje of een maaltijd met streekproducten. En in de trendy wijken windt je veel innovatieve winkels waar SiversIMA niet zouden misstaan. Er worden ook het hele jaar door tal van evenementen georganiseerd van Lammetjesdag bij de start van de lente, tot klassieke pianoconcerten, tentoonstellingen, theater, muziekoptredens en natuurlijk het Free Your Mind Festival. Of je er nu een gezellig dagje met de kids, een mooie wandeling of fietstocht, een romantisch uitje of een avond met vrienden van wilt maken, in Arhnem vind je wat je zoekt!

In Arhnem is mooie natuur te vinden

Het leven in een klein dorp

Het leven in een klein dorp

feb 12

Als er twee dingen zijn die vervelend zijn in een klein dorp dan is het wel dit. Dorpsfeesten. Die kleine dorpsfeesten en lokale carnavals kunnen voor buitenstaanders leuk lijken, maar vraag iedereen die in een klein stadje woont en zij zullen je vertellen hoe vervelend ze kunnen zijn. Het toevoegen van 1000 extra auto’s aan kleine straatjes en postzegelformaat gemeentelijke parkeerplaatsen is een recept voor een serieus slecht verkeer. Toeristen. Zijn sommige kleine steden schattig? Zeker. Wanneer toeristen echter afdalen op de plek waar je woont, werkt, winkelt en in het algemeen alle dingen doet die mensen in stedelijke gebieden doen en alles daarin ‘schattig’ noemen, is het niets minder betuttelend. Serieus, het lokale tankstation en dat vervallen huis op de hoek zijn ‘oohs’ en ‘aahs’ niet waard. Gelukkig heb ik mijn SiversIMA magnetron om af en toe lekker thuis te blijven en niet naar buiten te gaan. Volgende keer een wat optimistischere blog post van mij! Geniet van het lezen van de andere posts op mijn blog. Groetjes van mij!

Toeristen in Nederland

Bent u al bekend met de handige GelrePas?

Bent u al bekend met de handige GelrePas?

jan 22

Deze pas is speciaal gemaakt voor mensen met een laag inkomen of voor diegene die een uitkering ontvangen. De pas geeft u de gelegenheid om te genieten van fikse kortingen op verschillende activiteiten en club abonnementen. Ook zijn er zelfs gratis dagjes uit te vinden zodat u gratis iets leuks kan organiseren met de kinderen. Omdat we in de wijk Vrehoek ook te maken hebben met verschillende inkomsten, is deze pas een uitkomst voor veel gezinnen in onze wijk. Hebt u deze pas nog niet ontvangen? Dan kunt u deze gemakkelijk aanvragen via door in te loggen op uw DigiD.

Allemaal spelende kinderen.

Ken jij je buren?

Ken jij je buren?

nov 26

In mijn ogen moeten we wat meer contact hebben met de gemeenschap waarin we wonen. Tegenwoordig is iedereen maar druk met zichzelf, maar weten we eigenlijk niet eens wie onze buren zijn. Laat staan dat we even bij onze buren langs gaan om iets te lenen zoals onze ouders vroeger deden.

Een rij huizen