Het leven in een klein dorp

Het leven in een klein dorp

feb 12

Als er twee dingen zijn die vervelend zijn in een klein dorp dan is het wel dit. Dorpsfeesten. Die kleine dorpsfeesten en lokale carnavals kunnen voor buitenstaanders leuk lijken, maar vraag iedereen die in een klein stadje woont en zij zullen je vertellen hoe vervelend ze kunnen zijn. Het toevoegen van 1000 extra auto’s aan kleine straatjes en postzegelformaat gemeentelijke parkeerplaatsen is een recept voor een serieus slecht verkeer. Toeristen. Zijn sommige kleine steden schattig? Zeker. Wanneer toeristen echter afdalen op de plek waar je woont, werkt, winkelt en in het algemeen alle dingen doet die mensen in stedelijke gebieden doen en alles daarin ‘schattig’ noemen, is het niets minder betuttelend. Serieus, het lokale tankstation en dat vervallen huis op de hoek zijn ‘oohs’ en ‘aahs’ niet waard. Gelukkig heb ik mijn SiversIMA magnetron om af en toe lekker thuis te blijven en niet naar buiten te gaan. Volgende keer een wat optimistischere blog post van mij! Geniet van het lezen van de andere posts op mijn blog. Groetjes van mij!

Toeristen in Nederland

Bent u al bekend met de handige GelrePas?

Bent u al bekend met de handige GelrePas?

jan 22

Deze pas is speciaal gemaakt voor mensen met een laag inkomen of voor diegene die een uitkering ontvangen. De pas geeft u de gelegenheid om te genieten van fikse kortingen op verschillende activiteiten en club abonnementen. Ook zijn er zelfs gratis dagjes uit te vinden zodat u gratis iets leuks kan organiseren met de kinderen. Omdat we in de wijk Vrehoek ook te maken hebben met verschillende inkomsten, is deze pas een uitkomst voor veel gezinnen in onze wijk. Hebt u deze pas nog niet ontvangen? Dan kunt u deze gemakkelijk aanvragen via door in te loggen op uw DigiD.

Allemaal spelende kinderen.

Ken jij je buren?

Ken jij je buren?

nov 26

In mijn ogen moeten we wat meer contact hebben met de gemeenschap waarin we wonen. Tegenwoordig is iedereen maar druk met zichzelf, maar weten we eigenlijk niet eens wie onze buren zijn. Laat staan dat we even bij onze buren langs gaan om iets te lenen zoals onze ouders vroeger deden.

Een rij huizen

Verjonging in de wijk

Verjonging in de wijk

okt 08

Ondertussen woon ik al een tijdje in de wijk en de laatste tijd valt me wat op. Meer en meer gezinnen komen in de wijk wonen. Dit is zeker te merken aan het aantal kinderen wat rond loopt door de wijk. Ik moet zeggen dat ik het wel een aangename vooruitgang vind. Ik kan erg genieten van het feit dat eindelijk alle speelplaatsen gebruikt worden. Helaas niet op de manier zoals ik het zelf vroeger deed, want kinderen klimmen en klauteren niet meer op de speeltoestellen maar “chillen” hier allemaal. Het enige wat ik zie is dat ze met hun telefoons zitten en elkaar van alles laten zien. Natuurlijk is dit ook een manier van interactie, maar ik ben er niet nog niet helemaal uit of ik het als ouder beter zou vinden om m’n kind zijn nieuwe telefoonhoesjes te zien showen aan zijn leeftijdsgenoten of dat ze lekker tikkertje spelen. Maar dat is een keuze die iedere ouder voor zichzelf moet maken.

Tips voor goede buren

Tips voor goede buren

sep 15

In Vrehoek is het gezellig wonen. Dit komt mede door de uitstekende wijkvereniging en het feit dat iedereen goed met elkaar opschiet. Maar hoe doe je dat, goed overeenkomen met je buren? Hierbij enkele nuttige tips! 1) Wanneer je in een nieuwe buurt gaat wonen, stel je jezelf best even voor in de wijk. Je hoeft hierbij niet per se diepgaande conversaties te houden, je kan het evengoed over nieuwe telefoonhoesjes”> hebben bijvoorbeeld. 2) Veroorzaak geen geluidsoverlast. Als je een feestje gepland hebt, is het aangeraden om je buren hier op voorhand van op de hoogte te brengen. Ook bij renovaties kan je de buurt best even informeren over de duur van de werken. 3) Zorg ervoor dat je voortuin er netjes uitziet. Niemand houdt van een slordige en verwaarloosde tuin, zeker in een mooie buurt! 4) Laat kleine irritaties niet hoog oplopen en zorg altijd voor voldoende open communicatie. Op lange termijn is dit voor iedereen beter!

Aangenaam leven in Zuid-Arnhem

Aangenaam leven in Zuid-Arnhem

sep 13

In de Zuid-Arnhemse wijk Vredenburg bevindt zich de Wijkvereniging Vrehoek. Deze vereniging is een onderdeel van het Buurtoverleg Vredenburg, waar elke inwoner van de wijk zijn steentje kan bijdragen om de buurt leuk en aangenaam te houden. De geschiedenis van de wijk gaat helemaal terug tot het begin van de jaren ’70, toen men met de bouw van de wijk begon. Ervoor was de regio ten zuiden van Arnhem één groot groen gebied. Tegenwoordig staan er niet enkel huizen, maar hebben ook kantoren van grote bedrijven en instellingen zich er gevestigd. De perfecte buurt toch voor jong en oud!

Vroeger was Zuid-Arnhem één groot groen gebied