Station Arnhem is eindelijk af!

Station Arnhem is eindelijk af!

dec 01
Station Arnhem is eindelijk af!

download (29)Eindelijk is ons nieuwe station af! Twee weken geleden is het station in Arnhem officieel geopend. Officieel had het station in 2009 al geopend moeten worden, maar dat is duidelijk niet  gehaald. Maar dat het nu wel af is, is niemand ontgaan in Arnhem. Het nieuwe station is groot, mooi en speciaal ingericht om de beweging in het station zo efficient mogelijk te maken.

 

Ook de opening ging niet zomaar in een dag, de openingshandeling vond op donderdag 19 november plaats, maar de twee dagen erna waren er nog steeds allerlei festiviteiten in de stad.

Op vrijdag en zaterdag kon je ook laten rondleiden op het station en je meer laten vertellen over het station en hoe die gebouwd is.

Bert Dirrix is een architect en stedenbouwkundige uit Eindhoven, hij is verantwoordelijk voor de vormgeving in de spoorsector, hij is dat sinds begin dit jaar. Hij is heel erg blij met het nieuwe station, zegt hij in een artikel in het NRC.
Ik ben ook ontzettend blij met het nieuwe station, het was jarenlang zo’n rommeltje. De trappen van metaal, waar iedereen altijd over viel, waren levensgevaarlijk. Ook was het tijdelijk station niet om aan te zien. Dat is nu wel even een verschil! Nu kan het station tenminste weer mee doen!

(Visited 197 times, 1 visits today)